Nasz portal korzysta z informacji zapisanych za pomocą plików cookies. Więcej informacji

Nasz portal korzysta z informacji zapisanych za pomocą plików cookies, które pozwalają zwiększać Twoją wygodę. Z plików cookies mogą także korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Dla Twojej wygody założyliśmy, że zgadzasz się z tym faktem, ale zawsze możesz wyłączyć tę opcję w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci komputera. Więcej informacji można znaleźć na stronie Wszystko o ciasteczkach.

Ośrodek
Uroczysko

Menu

NASZE PRZYKŁADOWE PROPOZYCJE MENU:

 

Menu na grilla:

  • Kociołki grillowe: swojski bigos, zapiekanka ziemniaczana po chłopsku, żurek
  • Pierogi opiekane na grillu
  • Karczek w zaprawie, kiełbasa, kaszanka
  • Warzywa z grilla
  • Stół z wyborem przystawek na zakąskę
  • Sałatki (jarzynowa , pekińska, ...)
  • Ogóry kiszone
  • Smalec własnego wyrobu
  • Pieczywo
  • Kawa, herbata
  • Woda, soki

Propozycja nr 1 na bankiet "do białego rana":

  • Danie główne:
    karkówka w sosie własnym z kluseczkami śląskimi
    kotlet schabowy w płatkach kukurydzianych z aromatycznymi ziemniaczkami z pieca

  • Przystawki na zimno:
    galantyny z kurczaka
    schab faszerowany
    karczek pieczony
    galaretki z drobiu
    śledzie w sosie koktajlowym
    patery wędlin oraz serów żółtych i pleśniowych
    jaja w różnym wydaniu
    warzywa sezonowe

  • Sałatki: jarzynowa, grecka, nicejska

  • Przystawki na ciepło:
    swojski bigos
    gulaszowa z Uroczyska
    barszcz czerwony z krokietem

  • Kawa, herbata, woda, sok
  • 3 rodzaje ciast, owoce

Propozycja nr 2 na bankiet „do bardzo późnego wieczoru":

  • Danie główne:
    barszcz czerwony w zestawie z krokietem i pielmienie
    pierogi ze szpinakiem i serem

  • Przystawki na zimno:
    galantyny z kurczaka
    schab pieczony z żurawiną
    galaretki z drobiu
    śledzie w sosie koktajlowym
    patery wędlin oraz serów żółtych i pleśniowych
    jaja w różnym wydaniu
    warzywa sezonowe

  • Sałatki: jarzynowa, grecka, nicejska

  • Grill na tarasie: golonka lub karczek w zaprawie, kiełbaski, ziemniaczki zapiekane z cukinią, żurek chłopski w kociołku

  • Kawa, herbata, woda, sok
  • 3 rodzaje ciast, owoce

 


Jeśli masz dodatkowe pytania lub chcesz się dowiedzieć więcej na temat oferty zapraszamy do kontaktu z nami

 

 
 

Kontakt:

tel. 75 76 17 331 lub 75 76 17 332
e-mail: biuro@uroczysko-karkonosze.pl

 

W ramach pobytu na Uroczysku Naszym Gościom proponujemy:

  • przepyszne ciasta własnego wypieku
  • degustację swojskich wyrobów z własnej wędzarni
 
KUCHNIA POLOWA NA UROCZYSKU
   
kuchnia polowa Uroczysko
 
STÓŁ WIEJSKI
 
menu
 
PRZYKŁADOWE ZESTAWY OBIADOWE:
 

Zestaw I:
Żurek
Klopsiki w sosie
Ziemniaki po amerykańsku
Surówka

Zestaw II:
Kalafiorowa
Gulasz węgierski
Kulka ryżu, kulka kaszy, kulka ziemniaczków
Surówka

Zestaw III:
Zupa ogórkowa
Kotlet paryski
Ziemniaki aromatyczne
Surówka

Zestaw IV:
Zupa jarzynowa
Gołąbki w sosie pomidorowym
Kulka ziemniaczków
Surówka

Zestaw V:
Barszcz po ukraińsku
Krokiet
Pierożki w skorupce z sosem grzybowym
Surówka

Zestaw VI:
Kapuśniak
Stek z cebulką
Kulka ryżu, kulka kaszy, kulka ziemniaczków
Surówka

Zestaw VII:
Swojski rosół
Kotlet schabowy z ananasem
Ziemniaczki aromatyczne
Surówka

Zestaw VIII:
Zupa Uroczysko
Potrawka z kurczaka
Ryż
Warzywa na parze

Zestaw IX:
Zupa cebulowa
Kotlet mielony z serem i pieczarkami
Kulka ryżu, kulka kaszy, kulka ziemniaczków
Surówka

Zestaw X:
Pomidorowa
Pieczeń w sosie
Kopytka
Surówka

Zestaw XI:
Grochówka
Kotlet po myśliwsku
Ziemniaki
Surówka

Zestaw XII:
Zupa ryżowa
Ryba
Ziemniaki
Surówka

 
 


 

 

 


kontakt Formularz rezerwacji lokalizacja
Michałowice (Piechowice), ul. Wczasowa 6 58-573 Piechowice, tel. Tel: (75) 761 73 32, (75) 76 17 331, e-mail: biuro@uroczysko-karkonosze.pl